Ja vad säger säger man….

Först kom dom till Heiligenhafen i norra Tyskland, bara direkt på kusten (vi låg i hamnen när vi seglade söderut). Då gick vattenpumpen sönder – allt vatten rann ur på nolltid. Bara farsans snabba agerande – direkt in på en mack o hällde i kanna på kanna med vatten för att kyla motorn – gjorde att de räddade Citran från ett totalhaveri. Det blev en extra natt på hotell – som enligt uppgift var helt underbart. Ska man bli kvar någånstas så tycker ju iaf jag att man gör ett bra val om man väljer mitt favvoställe – Heiligenhafen! Tur i oturen!

Resan fortsatte i rasande fart dagen efter (eller två då…) och hela Tyskland lades bakom dom. De övernattade utanför Strasbourg.

Upp igen o vidare idag – o alldeles nyss ringde farsan från ett hotell o berättade att de måst stanna i Monpellier – för Citran e trasig….. El-fel den här gången. Kanske lämplig modell att ha problem med på just den marken iaf. Vive la France! Hrm.. eller ja… delvis iaf.

Vi får se hur lång tid det här tar då. Snopet var det iaf eftersom de hade räknat med att klara av ett par timmar till idag och komma fram till båten imorrn. Bara att simma lugnt ett tag.

Jag kan avslutelsevis vïdarebefordra farsans lilla konstaterande angående problemet: ”Fläkten funkade inte – o det var ju jobbigt idag när det var så varmt….” Buuu! Taskigt! Bara som i förbifarten så där! Jag säger då det. 😉

Vi höres snart igen!
Hadebra,
–Susanne.