Hej igen

GIBRALTAR, de firade vi med Champanie vid vår ankomst på lunchen. Härligt att komma in i Medelhavet som var målet, Gibraltar är ju Engelskt så där är det Pund som gäller men högertrafik var det. Jeanette och jag tog linbanan upp till aporna som gick fritt uppe på Gibraltar klippan, färden upp gav mig både hand och fotsvett men Jeanette stod och kollade in den vackra utsikten jag nöjde mig med att se ut genom sidofönstren som ock. så gav fina vyer. Familjen Gustavsson åkte upp dagen efter så vi kunde ta hand om Petter, han fick inte följa med för aporna kunde vara lite hård mot andra djur. Tur att de inte var hårda på människor för Susanne fick en apa på huvudet där den verkade trivas bra och Susanne med förresten om man kollar in hennes bild.

Det var mycket affärer att shoppa i så det blev lite korsdrag i plånboken och maten var inte allt för billig, och hamnen mitt i centrum var hur mysig som helst.

PUERTO DE LA DUQUESA stannade vi 2 nätter där sol och bad tog vår mesta tid, vi njuter fortfarande av värmen och tycker vi är värda den när vädrets makter inte riktigt ville ge oss detta från resans start. Ett mysigt litet centrum med restauranger och annat smått och gott att köpa. Jag och min polare tog en riktig powerwalk på kvällen, det är så skönt när man sitter så mycket, och uppför gick det rejält så flåset fick sig en test. Tråkigt att se så många tomma lägenheter som är helt nybygda, men Spaniens kust är fantastisk med många stränder men också kuperat och bergigt.

MARBELLA stannade vi en natt och gick lite på stan som inte var speciell eller mysig men vi stannade och tog en iste och serverades av en härligt glad tandlös man som jag bad om lite vatten för Petter, aperitiffo aperitiffo sade han fler ggr så okey då tänkte jag vi får väl se vad det blir. Vår lille jycke fick både hundgodis och vatten så mannen förstod ändå, trots sin dåliga engelska som faktiskt är ganska vanligt hos yngre också här nere. ”Strandgatan” var fin med kakelplattor att gå på och fina växter efter hela den långa stråket där också ett stort sjukhus fanns med kirurgi, medicin, gyn mm + botox och bröst operationer och andra liknande estetiska ingrepp. Så då vet ni vart de finns om ni är intresserade.

BENALMADENA utanför MALAGA mönstrade Jeanette av och tog taxi därifrån till Malagas flygplats efter 2,5 vecka med mig, så ni förstår vad tomt det blir 🙁 Vi på Rut åkte iväg tidigt den dagen och Jeanette lämnade hamnen på eftermiddagen för att ta sig hem till Svedala.

Stället var turistbetonat med en massa hotell, där svindyra båtplatser skapats mellan hotellen och restaurangerna ca 1000 lappen dryg/natt. Mysigt att gå där men inte min favorit riktigt men Jeanette gillade det upplägget. Så vi låg vid piren istället tillsammans med de andra fattiglapparna, men oj vilket misstag det var förskräckligt att ligga där. Vi höll på att slå ihjäl oss för båten krängde väldigt i de ständiga dyningarna som fanns, det var knappt vi tog oss av båten, Anders var stöttepelare när vi tog sats och sprang över landgången till bryggan.

MARINA DEL ESTE ca 40distans är den naturskönaste hamnen på hela resan, den var omringad av berg och klippor med en liten mysig strand där gångvägen dit var lagd med natursten. Bananer och dadlar fanns att palla om man nu ville det och granatäpplen, samt andra fina växter fanns att vila blicken på. Sangrian på beachen var heller inte dum som jag, Susanne och Birgitta delade på, sen tog vi ett dopp ca 27 grader får väl vara godkänt. Susanne och jag simmade i de höga vågorna och skulle vänta på en bra våg att ta oss i land på men vi såg inte när den började bryta över oss och vi for som vantar och försökte att resa oss men drogs med ut igen och då kom nästa våg som kastade in oss under vattnet men då tog vi oss upp och var väldigt nöjda att bikinin satt där den skulle när vi lyckades ställa oss upp.

ALMERIMAR Marina ca 44distans ligger utanför staden Almeria är vår sista anhalt på resan före vinterhalvåret, vi är ju kvar på Solkusten och här är det varmt och skönt. Färden hit hade vi motvind som vanligt och nu pep det i med 15sm så det var skumpigt och jobbiga vågor som dels var krabba och som kom från ett håll och vinden från ett annat. När vi skulle angöra vid bryggan lät det konstigt i ena propellern så vi lade till longsais vid betongbryggan istället till vi fick se vad det var för problem. Det visade sig att vi hade fått in ett stort fiskenät i propellern när Anders dök ned för att kolla, tack och lov gick det lätt att få bort. Vi låg ett par dagar där till vi fick flytta oss till en mer skyddad och central plats som gör vintern mer trevlig, social och funktionell.

Vi hörs

Eva