Hej hej!

Nu ligger vi i Brest och tänker korsa Biscaya! Vi kom hit igår och går i kväll med högvattnet klockan 18. Det blev svårt att bunkra mat för butikerna har stängt på måndagar… Men vi har reservkonserver sen förut och mat i kyl o skafferi som i kombination med mat Eva och Göran hittade på en saluhall kommer att räcka gott i alla fall.

Såååå… nu blir det Biscaya! Det ser ut att bli VÄLDIGT stilla – vilket är OK – men som innebär motorgång en hel del av vägen. Men vi tänker att hellre för lite vind än för mycket. UGRIB säger att det blir lugnt väder hela tiden fram till tordagkväll. Lite stark vind kommer då in till La Coruña i Spanien – som vi siktar på. Därför sticker vi idag och inte imorgon – mer marginal. Vi räknar på tre dygn – men för motor kortare. Vi kör på en motor i taget – vilket ger oss en marschfart på 6 knop i god sjö, och som betyder att vi har diesel för motorgång i minst en vecka.

Först ska det bli motvind i norra delen av bukten, men sista biten ser det ut att kunna bli nordliga vindar vilket lovar lite segling – om de är starkare än 2-3 m/s som de ka vara i början… 🙂

Vi seglar tandem med våra norsk-danska vänner Dag och Lotte i norskflaggade och egenritade 49 fots Modus Vivandi – kallad Modus. Vi träffades i Cherbour och har hängt ihop sen dess. De är på väg till Kanarieöarna för vidare transport jorden runt! Kul med sällskap över bukten.

Idag träffade vi en jättetrevlig kanadensare som ska segla till Sverige. De kom från Montreal – vilken fördel! Engelska OCH franska som modermål!

Höres från Spanien!

–S.