har ni sett den där montern på båtmässan? den där med fyrar från franska västkusten? lustigt att det alltid är sjo som slår upp över själva fyren… och som gärna snurrar… jag ska dit. känns nervöst o osäkert. så vi åker inte imorrn, även fast västanvinden, klockan 6 i morrn bitti, ska vrida mot NV o lugna ner sig till 7 m/s istället för 10. vi väntar och tar Alderney Race i stilla o lugn sjö o vind. Det räcker med medström på 10 knop… Det blir tillräckligt med äventyr för den dagen. Voj voj… Ni vet väl – det SKA vara lite äventyr varje dag!

Idag fick Petter påfyllning av rabiesvaccin. Jag passade på när vi iaf låg inblåsta i en tillräckligt stor stad – med otroligt serviceinriktad personal i marinan – att fråga om veteriär möjligen fanns. o det gjorde det. runt hamnbassängerna bara. tjejjen i hamnkontoret ringde och frågade om ”un appoinment” och jag fick veta att det bara var att komma förbi mellan 13.30 och 15. Så det gjorde vi. De har DROP-IN hos veterinären här!! Bara att komma förbi och sätta sig i väntrummet! Och priset! Chock! En rabiesvaccinering, inskriven i passet, en hälsokontroll av allmäntillståndet, koll i öronen eftersom han hade inflammation i Holland o fick medicin av en apotekare, klipp av klor och till slut ett avmaskningspiller. Gissa hur mycket…..?? ………………………………… 45Euro!! typ drygt 400 spänn! jisses. jag tror aldrig jag har kommit ifrån en veterinär utan att ha betalat minst en tusenlapp! Voj voj…!

Och tungt o jobbigt beslut av familjen Börjesson idag… Deras goa labbetjej Tina har mått dåligt en tid och fick somna in idag. tufft. Gonatt tjejjen! *kliar bakom örat*

gonatt vänner. gonatt.

–S.