Hej igen 2011-07-31

Anders och Petter klättrade just ner för en nattpromenad. Susanne rensar jordgubbar men jag vet inte vad hon fått under västen för hon höll på slänga gubbarna och spara renset. det kom precis ett flygplan över oss som vi trodde skulle slicka masttoppen. Va skönt att slippa få psykbryt på alla plan som stryker över oss på marinan, för nu skall båten vara okay. Bäst var framför allt att vi fick träffa de trevliga människorna på marinan under tiden här. Susanne hyrde en bil på flygplatsen så vi kunde åka runt lite och titta och handla också.

Jag är förkyld och hostar och andas tungt vilket gör att jag helst vill sitta och sova. jag har en flaska med vatten som jag blåser i ett sugrör ala spiral i. det verkar funka, tron övervinner allt.

Kanaler, kanaler – Broöppningar. Bra väder. mycket konstiga hus vi passerar. här är dom frikostiga när det gäller bostadsbyggande och arkitekterna får låta fantasin flöda.

I övrigt är allt perfekt. Inatt vi låg vid en brygga ALLDELENS UTANFÖR EN BAR. 10 steg till en öl – perfekt. Båthamn med en man med båtkänsla, bra musik och så visslade han schlagers hela tiden. han var så trevlig (det du Lollo! så lägg dig i träning att vissla och servera öl och macka tills vi kommer hem).

Många båtar och trångt och jäkligt tacka vet jag Göta kanal. Nu har vi fått plats inne i en stad vid en trafikerad gata och duvorna låter. Imorgon fortsätter vi med slussar och broar och fajtats med stora lustjakter och lastbåtar , LÄSKIGT Vi känner oss små.

Birgitta, fortsättning följer, Gonatt!